SISÄSATAMAN TERASSIN VIEREEN VEISTOSPUISTO

Vaasan Sisäsatamaan Kuntsin modernin taiteen museon edustalle on pystytetty kuvanveistäjä Laila Pullisen veistos Sibylla. Veljekset Gröndahlin säätiön rahoituksella hankittu veistos on uusin julkinen taideteos Vaasassa.

Laila Pullinen (1933-2015) oli tunnetuimpia suomalaisia kuvanveistäjiä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hänen teoksiaan kuuluu kaikkiin merkittäviin museokokoelmiin, myös Vaasan kaupungin museoiden taidekokoelmiin.

Sisäsatamaan veistospuisto

Vaasan kaupungin museoiden visiona on muodostaa Kuntsin modernin taiteen museon läheisyyteen veistospuiston tyylinen, museon kokoelmaprofiiliin ja toimintaan sopiva julkisten taideteosten keskittymä.

Vt. museotoimenjohtaja Selma Green on tyytyväinen Sisäsataman kunnostuksen valmistumisesta ja siitä, että rantaan saadaan sijoituspaikkaansa täydellisesti sopiva veistos kaupunkilaisten iloksi.

Puiston ensimmäinen taideteos on Laila Pullisen teos Sibylla

Neuvottelut veistoshankinnasta käynnistettiin taiteilijan vielä eläessä. Pullinen kertoi tuolloin näkemyksensä teokselle soveltuvasta sijoituspaikasta ja esitti useita vaihtoehtoja mahdolliseksi veistokseksi. Näitä näkemyksiä kunnioitettiin ja valittu Sibylla-veistos sopiikin kooltaan sekä materiaaliltaan hyvin sijoituspaikkaansa meren äärelle.

Kuva: Laila Pullinen, Sibylla (2003), kuvaaja: Sonja Ahola

Lisätietoa:
https://www.vaasa.fi/tiedote/laila-pullisen-veistos-vaasan-sisasatamaan

Vaasan upein ulkoilma-kisakatsomo!

Sisäsataman Terassin ulkoilma-kisakatsomo on saanut huikean vastaanoton! Ja tämänhän ymmärtää kyllä, sillä puitteet ovat aivan täydelliset. Aurinkoa, merimaisemaa, kylmää juotavaa, ystävällistä palvelua sekä tietysti se tärkein, eli suuren ihmisjoukon luoma huikea tunnelma! Seuraa ilmoittelua sosiaalisen median kanavissamme, joista löydät ajankohtaiset tiedot aukioloajoista! Kisakatsomo on avoinna

Terassin kesäkausi 2023 alkaa!

Odotettu kesäkausi alkaa Sisäsataman Terassilla keskiviikkona 10.5. klo 17.00. Kesä avataan huikeilla tarjouksilla, sillä avajaispäivänä ensimmäisen tunnin ajan hanajuomia on tarjolla eurolla! Koko avajaisillan on saatavilla janojuomaa pikkurahalla. Avajaispäivän tarjoukset: Ensimmäisen tunnin ajan kaikki hanajuomat eurolla! 18-19 hanajuomat 2€ 19-20 hanajuomat 3€ 20-21 hanajuomat 4€

Vaasa Festival tulee taas!

Tänä vuonna Vaasa Festivaaleilla ennätysyleisö! Oheisohjelmassa tänä vuonna mm. Terassikaraoke Sisäsataman Terassilla, Kuntsin modernin taiteen museossa vierailumahdollisuus festivaalin ohessa sekä suosittu Wine Village. Vaasa festivaalien ohjelmistossa pääesiintyjinä TOTO, Tomas Ledin, Miriam Bryant, Molly Sandén, Kaija Koo, Vesterinen Yhtyeineen, BEHM, Haloo Helsinki!, Apulanta, Lauri Tähkä, Agents

2022 KESÄ ON KÄYNNISSÄ JA LUVASSA OHJELMAA KOKO KESÄN

Sisäsataman Terassilla upeaa ohjelmaa ja tähtiesiintyjiä koko kesän.   Vaasan rennoimmalla viihdeterassilla kesäkuusta alkaen keskiviikkoisin ja satunnaisesti myös torstaisin Sisäsataman Terassin lavan haltuun ottaa kovat kotimaiset artistit! Luvassa on monipuolinen kattaus ykkösartistien keikkoja. Keikat ovat maksullisia, mutta keikkojen päätyttyä terassille on ilmainen sisäänpääsy. Liput myynnissä

TIER sähköpotkulaudat Vaasassa ja talven aukioloajat

Sähköpotkulautojen vuokrauspalvelu TIER on aloittanut toimintansa Vaasassa yhteistyössä Sisäsataman Terassi Oyn kanssa. Vaasa on maailman 75. kaupunki, jossa TIER lanseerattiin. TIERille tärkeitä arvoja ovat kestävä kehitys sekä turvallisuus. TIERin sähköpotkulaudoilla on pisin elinkaari markkinoilla ja ne ovat poikkeuksetta turvallisia kolmien jarrujen ansiosta sekä tupla jousituksen

Terassin aukioloaikoja pidennetty!

Sisäsataman Terassi palvelee 22.6.2020 alkaen pidempään! Tervetuloa ruokailemaan ja viihtymään livekeikkojen parissa. Aukioloajat 22.6. alkaen: Ma 16.00 – 23.00 Ti 16.00 – 23.00 Ke 16.00 – 00.00 To 16.00 – 00.00 Pe 14.00 – 02.00 La 13.00 – 02.00 Su 14.00 – 22.00