TIER sähköpotkulaudat Vaasassa

Sähköpotkulautojen vuokrauspalvelu TIER on aloittanut toimintansa Vaasassa yhteistyössä Sisäsataman Terassi Oyn kanssa. Vaasa on maailman 75. kaupunki, jossa TIER lanseerattiin. TIERille tärkeitä arvoja ovat kestävä kehitys sekä turvallisuus. TIERin sähköpotkulaudoilla on pisin elinkaari markkinoilla ja ne ovat poikkeuksetta turvallisia kolmien jarrujen ansiosta sekä tupla jousituksen vuoksi. Jokainen ajo TIERillä on ilmastokompensoitu.


Palvelu toimii täysin mobiiliapplikaation välityksellä, josta voit paikantaa lähimmät sähköpotkulaudat sekä vuokrata sen omaan käyttöön. Vuokrauksen mahdollistava mobiiliapplikaatio on ladattavissa AppStoresta sekä GooglePlay kaupasta. Sähköpotkulaudan saat käyttöön puhelimella lukemalla laudassa olevan QR-koodin. Aktivointi maksu on 1€ ja käytöstä maksat vain 25 snt per minuutti. Maksu onnistuu Paypalin tai maksukortin kautta. Ajon jälkeen sähköpotkulaudan voi parkkeerata mihin vain toimita-alueen sisälle.


Vaasan TIER toiminnan operoinnista vastaa Sisäsataman Terassi Oy. Henkilökunta, lautojen keräily ja lataus Sisäsataman Terassin henkilökunnan toimesta. TIER palvelulla on suomen- ja englanninkielinen asiakaspalvelu. Asemapaikat Vaasassa on suunniteltu ja toteutettu yhdessä Vaasan Kaupungin sekä muutamien yksityisten henkilöiden sekä yritysten kanssa. Sähköpotkulautoja koskevat samat liikennesäännöt kuin polkupyöräilijöitä eli kävelyteillä ajaminen ei ole sallittu. Kypärän käyttö kuten pyörällä, eli sitä suositellaan.

TIER aloittaa toimintansa Kokkolassa yhteistyössä Kokkolan Viinijuhlia järjestävän yrityksen kanssa ja rekrytoi 10 henkilöä.

-Huippusuositut yhteiskäyttöiset sähköpotkulaudat saapuvat huhtikuun alkupuolella vihdoin myös Kokkolaan, kun maailman johtava sähköpotkulautayhtiö TIER aloittaa toimintansa kaupungissa.

-Lautoja voi Kokkolassa käyttää laajasti suosituimmilla liikkumisalueilla ja yritys- ja asuinkeskittymissä. Palvelu toimii keskustan, Meripuiston, Pikiruukin, Lottelundin, Leenalan, Hollihaan, Kiviniityn, Vanhakaupungin, Hakalahden, Torkinmäen, Pensarinmäen, Mäntykankaan ja Mesilän teollisuusalueen alueilla. Kokkolassa on heti toiminnan alettua käytössä noin 500 vuokrattavaa sähköpotkulautaa.

-Palvelua käytetään mobiiliapplikaation kautta.

-Kokkolassa käytettävä sähköpotkulautamalli on erittäin moderni ja turvallisuusominaisuuksiltaan alan ehdotonta kärkeä. Jokaisessa Kokkolassa vuokrattavassa lautamallissa on mm. suuntavilkut, valot, suuret turvallisuutta lisäävät renkaat, erikoisvahva jousitus sekä kaksoisseisontatuki estämässä kaatumista. 

-TIERin sähköpotkulaudat ovat olleet käytössä pohjalaiskunnista myös Vaasassa syksystä 2020 lähtien. Kokkolassa TIERin toimintaa pyörittää sama henkilökunta kuin Vaasassa ja lisäksi palkataan 10 uutta paikallista työntekijää.

Kokkola saa uuden liikkumista helpottavan palvelun, kun yhteiskäyttöiset sähköpotkulaudat saapuvat huhtikuun alkupuolella vihdoin myös Kokkolaan. Sähköpotkulautayhtiö TIER aloittaa toimintansa kaupungissa yhteistyössä Sisäsataman Terassi Oy:n sekä Nordic Live Productions Oy:n kanssa. Pohjalaisyritykset vastaavat lautojen operoinnista Kokkolan lisäksi myös Vaasassa. Lautoja tuodaan Kokkolaan alkuvaiheessa noin 500 kappaletta ja toiminta-alue kattaa kaikki suosituimmat liikkumisalueet sekä yritys- ja asutuskeskukset. Lautoja voi vuokrata mobiiliapplikaation kautta keskustan, Meripuiston, Pikiruukin, Lottelundin, Leenalan, Hollihaan, Kiviniityn, Vanhakaupungin, Hakalahden, Torkinmäen, Pensarinmäen, Mäntykankaan ja Mesilän teollisuusalueen alueilla. Toiminta-alue on määritetty yhdessä kaupungin kanssa.

Yhteiskäyttöiset sähköpotkulaudat ovat huippusuosittu liikkumismuoto. Ne mahdollistavat vaivattoman, edullisen ja hiilineutraalin liikkumisen kaupungeissa. Kokkola liittyy nyt jo yli 185 kaupuankin joukkooon jossa TIERin sähköisiä kulkuvälineitä löytyy. Suomessa yhtiöllä oli vuonna 2021 toimintaa yhteensä yhdeksässä kaupungissa ja tarkoitus on laajentaa vielä useampaan vuoden 2022 aikana.