EN SKULPTURPARK BREDVID TERRASSEN I INRE HAMNEN

En skulptur, som går med namnet Sibylla, gjord av skulptören Laila Pullinen har lagts framför Kuntsi museum för modern konst. Skulpturen, som är finansierad via bröderna Gröndahls fond, är det nyaste offentliga konstverket i Vasa.

Laila Pullinen (1933-2015) var en av de mest kända finska skulptörerna både i Finland och utomlands. Hans verk tillhör alla större museumssamlingar, inklusive konstsamlingarna för museerna i staden Vasa.

Inner Harbor Sculpture Park

Visionen för museerna i staden Vasa är att bilda en koncentration av offentliga konstverk i stil med skulpturparken i närheten av Kunts Museum of Modern Art, lämplig för museets samlingsprofil och aktiviteter. Vt. Museums verkställande direktör Selma Green är nöjd med att renoveringen av Sisäsatama har avslutats och att en skulptur som är perfekt lämpad för dess plats kommer att placeras på stranden till glädje för stadsfolk.

Parkens första konstverk är Laila Pullinens verk i Sibylla

Förhandlingar om förvärvet av skulpturen inleddes medan konstnären fortfarande levde. Då delade Pellinen sina åsikter om en lämplig plats för verket och presenterade flera alternativ för en möjlig skulptur. Dessa vyer respekterades och den valda Sibylla-skulpturen är väl lämpad för sitt läge vid havet när det gäller storlek och material.

Foto: Laila Pullinen, Sibylla (2003), fotograf: Sonja Ahola

Ytterligare information: https://www.vaasa.fi/tiedote/laila-pullisen-veistos-vaasan-sisasatamaan

TIER elektriska kickboards i Vasa

Elektrisk kickboarduthyrningstjänst TIER har startat sin verksamhet i Vasa i samarbete med Sisäsataman Terassi Oy. Vaasa är den 75: e staden i världen där TIER lanserades. Hållbar utveckling och säkerhet är viktiga värden för TIER. TIER elektriska kickboards har den längsta livscykeln på marknaden och

Terrassens öppettider förlängd!

Inner Harbor Harbor kommer att vara öppen längre från 22 juni 2020! Välkommen att äta och njuta av live spelningar. Öppettider 22.6. från:Mån 16.00 – 23.00Tis 16.00 – 23.00Ons 16.00 – 00.00Tors 16.00 – 00.00Fre 14.00 – 02.00Lör 13.00 – 02.00Sön 14.00 – 22.00

EN SKULPTURPARK BREDVID TERRASSEN I INRE HAMNEN

En skulptur, som går med namnet Sibylla, gjord av skulptören Laila Pullinen har lagts framför Kuntsi museum för modern konst. Skulpturen, som är finansierad via bröderna Gröndahls fond, är det nyaste offentliga konstverket i Vasa. Laila Pullinen (1933-2015) var en av de mest kända finska

PÅ LÖRDAGAR: INRE HAMNE SATURDAY VIBES

På lördag lovar terrassen en riktig strandfest! Det finns en vecko liveaktör i den inre hamnen på lördagar och huset DJ kastar också ånga på lördag bänkar hela kvällen! Garanterad atmosfär på underhållningsterrassen upp till ljusskylten. LIVE spelningar klockan 18.00 och 20.00. Terrassens egna DJs

Restaurangchef, bokning

Mathias Niemi
mathias.niemi@vaasansport.fi
0503471995

Företagare, media, program, marknadsföring 

Tommi Mäki

tommi@nordiclive.fi

0504344888

© 2020 Sisäsataman Terassi